Christine Arve

6 saker att göra tillsammans med din hund som samtidigt behandlar din artros

Uppdaterad: januari 4, 2019

Ja, du läste rätt: din hund kan hjälpa dig att behandla din artros! Vår bästa vän kan inte bara muntra upp oss när vi har en extra smärtsam dag eller ligga och mysa med oss på soffan när vi vilar ut efter ett träningspass, utan också motivera oss till att utföra dagens träning. När din hund väl kommer in i nya rutiner för träning är det nämligen osannolikt att de låter dig slippa undan. Ditt humör och vädret utanför fönstret spelar ingen roll! Dessutom kan hunden göra själva träningen roligare. Prova några av de här aktiviteterna tillsammans med din hund och se hur ditt välmående ökar – både fysiskt och mentalt.

Apport kombinerat med träning för knäna

Ta med en frisbee eller boll till parken eller stranden och släpp hunden att springa och hämta den medan du kastar. Gör leken mer aktiv genom att sprinta mot leksaken tillsammans med din hund. Ett annat alternativ är att göra några benböj eller utfallssteg medan du väntar på att få kasta nästa gång.

Jogging en bra träningsform om det inte gör för ont i knät

Om du har en aktiv hund är det mycket möjligt att dess högsta dröm är att följa med dig ut på joggingturen! Tänk bara på att ta det försiktigt under varma sommardagar för att din hund inte ska få värmeslag. Och se själv till att lyssna på din kropp om det gör för ont i knäna.

Paddla kanot och träna överkoppen!

Om din hund tycker om vatten kan det här vara den perfekta aktiviteten för er. Låt den simma bredvid om den uppskattar det eller låt den sitta framför dig och spana ut över vattnet samtidigt som du får ett träningspass. Tänk bara på att både du och din hund ska ha flytväst!

Cykling extra bra vid artros i knät

Vissa hundar har en väldigt hög energinivå. I så fall kan det passa att låta dem springa ordentligt när du tar en cykeltur. Ordentligt med motion får inte bara dig att må extra bra utan hjälper också din hund att bli lugnare och gladare när ni kommer in igen.

Rullskridskor kan också hjälpa till att behandla artros

Dra på dig hjälm och knä- och armbågsskydd tillsammans med ett par rullskridskor och bege dig ut på en tur – din hund kommer uppskatta den ökade takten när du får in tekniken. Om du har möjlighet är det ett hett tips att åka längs strandpromenaden!

Dans en rolig oh effektiv träningsform

Om din hund tycker det är roligt att lära sig trick kan ni dansa tillsammans! Öva in en koreografi tillsammans eller lär din pälsklädda kamrat att göra piruetter samtidigt som du.

Fler aktiviteter som du ibland också kan ta med din hund på hittar du i vårt tidigare inlägg. Passa också på att berätta för din fysioterapeut på Joint Academy hur aktiv du har varit under dagen. Ladda ner appen för att komma igång om du inte redan har gjort det.