Maria Blomqvist

Träna med artros – de 5 bästa platserna att träna på i sommar

Uppdaterad: januari 11, 2019

Äntligen kan vi säga att sommaren är här. Skolorna har slutat, några har påbörjat sin semester och solen värmer. Själv förflyttar jag så mycket som möjligt av mitt liv utomhus under sommaren. Jag intar hellre mina måltider på picknickfilten istället för vid köksbordet, promenerar och cyklar istället för att ta bilen. Eftersom artros aldrig tar semester så är det extra bra att kunna ta med sig övningarna i mobilen under sommaren. Det mesta blir roligare utomhus, även att träna med artros.

Träna med artros i trädgården

Det här är en utmärkt plats att göra det mesta på under sommarhalvåret. Man har nära till allt som man kan tänkas behöva och du har absolut ingen transporttid. Använd trädgårdsmöblerna som stöd när du behöver eller ställ ut en stol om du gör uppresningar.

På badplatsen

Innan du laddar dina batterier på stranden eller vid poolen rekommenderar vi att du laddar mobilen där hemma så att du kan göra dagens övningar här. Att träna i vatten är skonsamt för lederna och har du inte gjort övning med hopp tidigare kan det vara läge att testa nu. Vattnet ger dessutom lite extra motstånd så passa på att utmana dig själv.

På promenaden

Ta en paus på en fin plats och gör dina övningar. Gå en tur förbi en park och stanna till vid en parkbänk och gör exempelvis uppresningar eller använd den som stöd för andra övningar. Promenerar du i skogen gäller det att vara lite uppfinningsrik men kanske kan du hitta en större sten eller ta stöd av ett träd.

På stranden

Varm sand. Det är sommar, men det är också en bra plats att utmana sig själv. Och med tanke på att både vuxna och barn leker här behöver du inte var blyg. Sand ger ett extra motstånd och är mjuk att landa i. Ska du hoppa så krävs det lite extra balans. När du promenerar eller joggar i sanden får musklerna jobba mer och den ojämna ytan stärker din balans.

I lekparken

Även här kan du kombinera två goda ting. Oavsett om du är småbarnsförälder, mor- eller farförälder, släkting eller kompis så erbjuder lekplatser ofta flera möjligheter till träning. Försök se på lekplatsen med nya ögon. Förutom sanden så kan kanten på sandlådan fungera som ett trappsteg eller varför inte lägga till en balansövning?

Med Joint Academy har du ditt behandlingsprogram i mobilen, oavsett om du är hemma på semestern eller ute och reser. Ladda ner appen genom att klicka nedan.