Maria Blomqvist

Börja dagen med en vitaminboost

Uppdaterad: januari 2, 2019

Smoothie känns som ett lyxigt sätt att börja dagen men egentligen är det varken tidskrävande och du kan mer eller mindre använda de frukter du råkar ha hemma. Men banan och havremjölk tycker jag är en bra bas att bygga på. Avokado gör smoothien krämig, supergod och mättande så det är också ett tips. Recepten nedan räcker till en eller två personer beroende på tillbehör.

Om du börjar bli förkyld ska du välja att börja dagen med den här smoothien. Den är riktigt god så du behöver inte vänta på en förkylning för att testa den.

Vid begynnande förkylning

En Banan

En matsked riven ingefära ingefära

En Apelsin

Ett krm Kanel

Havremjölk efter smak och önskad konsistens

Är du extra hungrig eller är en smoothie to go det enda du kommer att hinna få i dig på ett bra tag så välj en smoothie med avokado, jag tycker att det ger en bra mättnadskänsla. Du kan även använda kokosgrädde. Supergott!

För den hungriga magen

En Banan

En Avokado

0,75 dl Blåbär

Kokosflingor eller flarn

Havremjölk eller kokosmjölk/grädde efter smak och önskad konsistens

Och ibland kan man dricka en smoothie bara för att det är gott. Då fungerar det här receptet och man kan alltid byta ut bären eller lägga till en annan smarrig topping. Med kvarg blir det dessutom en liten extra proteinboost oavsett om du väljer med eller utan smak.

Den enkla smoothien

En Banan

En dl Kvarg, ev med vaniljsmak

En dl Hallon

Havredryck eller mjölk för konsistensen

Riven vit choklad

För de dagar som du har lite extra tid på morgonen så dekorera din smoothie med lite hackade nötter, kokosflarn och färska bär för en lyxigare känsla.

Bon Apetit!

Har du artros och önskar behandling som även inkluderar utbildning och råd för en hälsosam livsstil är du välkommen att ladda ner appen Joint Academy.