Maria Blomqvist

”Efter bara ett par veckor i programmet märkte jag skillnad”

Uppdaterad: januari 11, 2019

Claes, eller Classe som han själv presenterar sig som, blir snart 64 år och började Joint Academy för ett par månader sedan. Han arbetar heltid med distribution på ett lager och arbetet är emellanåt fysiskt tungt.

När Claes inte arbetar eller sitter i bilen, den timmeslånga pendlingen till och från arbetet, jobbar han gärna i sin stora och väl omhändertagna trädgård. Han bor utanför en mindre ort i södra Sverige i en skånelänga från tidigt 1900-tal. Diagnosen artros fick han första gången för en ungefär fyra år sedan.

Minskade sin artros på bara några veckor – har inte ont i lederna längre

– Symtomen smög sig på båda gångerna men kulmen kom när jag var ute och promenerade och hörde hur det kom ett klonkande läte från mitt högra knä. Jag hade riktigt svårt att gå och benet hängde inte riktigt med. Nu hör jag inte ljudet längre, berättar Claes.

Claes kände inte till just artros innan han första gången fick diagnosen men var medveten om att det fanns ledbesvär som reumatism i släkten. Med ett fysiskt tungt jobb och ett BMI som ligger något högt är han numera medveten om att han befinner sig i riskzonen. Innan han påbörjade Joint Academy hade han en konstant molande smärta som han uppskattade ligga mellan 6-8 på en tiogradig skala.

– Efter bara ett par veckor i programmet märkte jag skillnad och nu känner jag bara emellanåt ett obehag i knät, men det är inte ofta, berättar Claes.

Claes uppskattar artrosbehandling online

Förutom de övningar som han fått via Joint Academy brukar Claes även promenera en del. Övningarna gör han helst efter jobbet eller senare på kvällen beroende på hur dagen har sett ut i övrigt. Det är också det som Claes ser som den stora skillnaden i jämförelse med att få sin behandling hos en fysioterapeut.

– Den stora skillnaden med den här behandlingen är att man kan göra sina övningar och se utbildningsfilmerna precis när man vill, utan att boka tid och träffa en sjukgymnast, säger Claes.

Favoritövningarna är uppresningar och trappövningar. Claes tycker att det känns som att de ger honom mest. Idag gör han sina övningar minst tre gånger i veckan. Eftersom artros är en kronisk sjukdom vill han inte sluta med övningarna och riskera att få tillbaka besvären.

För att gå samma behandling som Claes kan du ladda ner Joint Academy genom att klicka nedan.