Sarah Jaxell

Fynda på Black Friday!

Uppdaterad: december 28, 2018

Vi vill inte få er att konsumera mer, men om det ska inhandlas något så kan det faktiskt vara en idé att passa på att fynda under denna köphögtid Black Friday, då butiker erbjuder bra rabatter. Det kan vara läge att införskaffa det som du faktiskt ändå tror dig behöva framöver, och dessutom till en billigare peng. Passa på att fynda smart men undvik fällor!

Din shoppingplan för Black Friday

Som i många lägen är det bra att göra en plan. Med en plan har du något att förhålla dig till så att det du står inför blir genomfört som det var tänkt. Du har möjlighet att strukturera upp ditt köpbeteende och planera för vilka butiker du ska besöka, men planen är även bra för att shoppingdagen inte ska bana iväg till orimliga köp-höjder. Du kan till och med planera hur du ska få användning av det du köper.

Tänk så här. Vill du enbart lägga dina träningspass inomhus under veckorna så är det kanske det som underlättar eller gör träningen genomförbar, som du ska fokusera på i din shoppingplan. Det kanske är matlagning som intresserar dig eller inredning. Oavsett intresse så är planen bra att ha. Fynda det som underlättar för att du ska kunna uppnå dina mål.

● Gör allra först en budget – hur mycket pengar har du att spendera?
● Gör en plan för vad du behöver nu och kan komma att behöva under kommande säsong eller årstid. Skriv en lista! Om det är vädret som gör att du inte kommer ut för träning så kanske det bör investeras i det som står emot vädret – en vindjacka, ett par skor som står emot väta, varma vantar eller kanske en filt som väntar när du kommer in. Tänk inte allt för långt fram bara. Det kommer fler rea-dagar framöver.
● Lägg även upp en belöningsplan. Köp till exempel ett antal träningsplagg eller något annat du vill unna dig, som du får plocka fram efter hand du har uppnått ett veckomål.
● Du behöver inte köpa nytt! Kolla in second hand, loppis och säljsidor. Jämför priser på nya rabatterade produkter och begagnade produkter. Träningsredskap är faktiskt sådant som många köper på sig och som ofta blir stående oanvända i ett förråd.
● …så köper du något nytt eller begagnat så kan du säkert göra dig av med något också. Kolla igenom vad du fyndade förra Black Friday. Kom det till användning? Om inte – sälj eller skänk bort. Träningsredskapet som aldrig behövdes. Skor som inte riktigt passar, kläder i fel storlek m.m. kan komma till användning hos någon annan och du får utrymme till andra saker!

Fyndtips på Black Friday

Tips på smarta fynd du kan leta efter i rea-djungeln:

Smarta träningsredskap – här tänker vi två typer av träningsredskap. Dels träningsredskap som är användbara i hemmet och som fler i familjen kan använda, till exempel hantlar och andra typer av vikter, och dels träningsredskap som är lätta att ta med. Gummiband är perfekt träningsredskap inte bara hemma utan även lätt att ta med på resan, till arbetsplatsen eller att ha med ut på promenaden.

Hjälpmedel för dig med artros är absolut användbart. Hjälpmedel kan till exempel vara stavar, broddar eller avlastande skydd. Tips om några andra praktiska hjälpmedel för dig med artros finns i ett tidigare blogginlägg.

Måltidsplanering – vad underlättar för att du ska kunna hålla en bra kostplan? Praktisk matförvaring till mellanmål och lunch? Något som underlättar för snabb matlagning? Kokböcker och böcker för matinspiration. Fundera över vad du saknar i köket.

Träningskläder – det kan vara läge att unna sig det där plagget som varit lite för dyrt. Sätt upp plagget som en bra belöning för något du har genomfört eller ska genomföra.Kitta dig för vintern med reflexväst, pannlampa, reflexkläder och kläder som tål väder. Vi har tidigare skrivit om rätt utrustning för uteträningen i vinter och där kan du få flera bra tips.

Elektronik som kan vara ganska dyrt är värt att fynda vid rea. En träningsklocka eller aktivitetsmätare till exempel. Se efter vad mätaren har för funktioner så att de är anpassade till det du behöver. Ju fler funktioner, desto dyrare. Om du inte kommer satsa på simning så kanske en sportklocka som kan mäta sträcka under vatten inte är nödvändigt.

Lycka till med dina fynd, och passa kanske på att ta ett grepp om julklappsinköpen på en gång!