Christine Arve

Fyra aktiviteter som du med artros kan göra för att göra hösten trevligare

Uppdaterad: december 10, 2018

Hösten kan vara både den vackraste och gråaste årstiden på året. Under de gråa dagarna är vi oftast inte så sugna på att gå ut och vara aktiva, men eftersom din hälsa gynnas av aktivitet är det viktigt att hitta bra sätt att få igång kroppen ändå. Vi på Joint Academy satte därför ihop en lista på saker du kan sysselsätta dig med under höstens gråa dagar.

Yoga

Idag erbjuder de flesta gym yoga-klasser och på många ställen i landet finns det också speciella yoga-studios med kurser i flera olika typer av yoga. Men det går också fint att köpa en egen matta och köra på hemma i vardagsrummet. Yoga är extra bra eftersom det också fokuserar på din mentala hälsa – något som många av oss behöver under de mörka månaderna.

Museum

Under regniga dagar när det inte är så inbjudande att spendera mycket tid utomhus kan det vara ett tips att åka till ett museum. På så vis får du både vara aktiv genom att stå och gå lite samtidigt som du gör en trevlig utflykt och kanske lär dig något nytt.

Dekorera huset

Ta med höstens färger in i hemmet i form av nypon, rönnbär och höstlöv, eller gör höstkransar med hjälp av kvistar. På det här sättet får du inte bara ett mer hemtrevligt boende utan måste också gå ut i naturen och samla ihop ditt eget pynt.

Promenader

Det här är visserligen inte en aktivitet du kan göra inomhus, men det är något som går utmärkt att kombinera med jobbet. Ta en promenad innan jobbet (eller varför inte promenera dit?), på kafferasten eller på lunchen. Att få in fysisk aktivitet i schemat du redan har gör att det är lättare att komma in i den nya rutinen.
Misstänker du eller vet om att du har artros i knä eller höft kan du ladda ner appen Joint Academy här nedanför. Vi erbjuder en behandling som är godkänd av Socialstyrelsen.