Christine Arve

Halloweengodis som du mår bra av

Uppdaterad: januari 2, 2019

Under årets olika högtider är det extra lätt att äta mer socker och fett. För den som försöker minska mängden kroppsfett är detta inte ultimat. Kom dock ihåg att det är dina rutiner som påverkar hur din kropp ser ut mer än undantagen – så om du håller dig till en kost som passar just dina mål och behov hela tiden annars är det inte hela världen om du unnar dig lite Halloween-godis.

För dig som vill hitta alternativ med mindre fett och socker har vi på Joint Academy letat fram några olika recept som du själv kan göra hemma.

Sötpotatischips

De här chipsen görs på bara sötpotatis, olja, salt och chiliflakes och gör i princip sig själva! Dessutom kan sötpotatis bland annat hjälpa till att sänka blodtrycket, underlätta matsmältningen och förbättra sömnen.

Saltrostad majs

Öppna en burk majs, strö ut på en plåt, smaksätt efter behag och rosta i ugnen i ungefär en timme så har du ett snacks som passar lika bra till fredagsmyset som tillbehör till en värmande soppa istället för krutonger.

Isspöken

Vem kunde ana att rödbetor, frukt och creme fraiche kunde göras till en smakrik glass? De här isspökena behöver visserligen lite tid i frysen, men väl klara så håller de sig ett bra tag – och de är värda väntan!

Hjärngodis

Valnötter har visats minska inflammation och öka funktionen i blodkärlen – dessutom utan att orsaka en viktökning. Kakao har även det många hälsofördelar: bland annat innehåller det väldigt mycket antioxidanter. Kombinationen är alltså en riktig hälsoboost för din kropp!

För att lära dig mer om hälsa kan du ladda ner och registrera dig för Joint Academy genom att klicka på knapparna nedan. Joint Academy är ett program där du både för skräddarsydda fysiska aktiviteter och mer information om allt från artros till kost och aktivitet generellt.