Christine Arve

Hur du skapar en träningsrevolution tillsammans med dina vänner!

Uppdaterad: december 10, 2018

De flesta av oss är nog medvetna om att det blir lättare att komma iväg till gymmet eller ut på promenaden om vi har bestämt att vi ska göra det tillsammans med någon annan eftersom det då blir svårare att ställa in. Men det är faktiskt så att träning är smittsamt. Kanske är det tävlingsmänniskan i oss som kommer fram och minsann inte ska vara sämre när vi ser att våra vänner har varit ute och sprungit eller satt nytt personligt rekord på gymmet.

Eller så är det så att vi ser att det inte är omöjligt.

När vi ser kändisar (eller bara folk vi inte känner) träna på sociala medier är det lätt att känna att de inte är riktiga människor. Då blir det lätt att distansera sig. Men om våra vänner, som vi vet är verkliga människor av kött och blod, klarar av att cykla, lyfta vikter, dansa eller gå ut på en powerwalk – då klarar vi det också.

Inspirera dina vänner till att träna och leva hälsosamt

Det här fungerar dessutom omvänt: du kan inspirera dina vänner till att börja träna! Du behöver inte lägga upp varenda träningspass på sociala medier om du inte vill – det räcker att du gör dina vänner medvetna om att du tränar regelbundet. Om någon frågar vad du gjorde i helgen kan du i förbigående svara “jag gick ut och åt en riktigt god middag och hade ett bra träningspass.” Om det dyker upp i samtal då och då kan det vara tillräckligt för att dina vänner ska bli inspirerade.

Skapa en träningsrevolution med gemensamma mål

Ett annat alternativ är att du och dina vänner helt medvetet skapar en träningsrevolution tillsammans! Ett sätt kan vara att sätta upp gemensamma mål som ni sedan uppnår vecka för vecka eller månad för månad. Det kan vara olika typer av mål, beroende på vilken nivå ni är på och vilken typ av träning ni gillar. Kanske ska ni innan veckan är slut ha promenerat två mil sammanlagt, eller kanske ska ni ha gått på tre pass var på gymmet?

Hitta en rimlig målsättning som passar alla i gruppen och gör sedan ert bästa för att uppnå den. Att ha ett mål gör att träningen känns mer värdefull. Dessutom blir framstegen lättare att mäta eftersom målen hela tiden kan ökas, vilket också motiverar oss mer.

För att motivera till lite träning varje dag och göra det lättare att komma iväg på resan mot ett hälsosammare liv finns behandlingen Joint Academy. Vi erbjuder artrosbehandling med personliga övningar som är anpassade till varje individ, direkt till din mobil. Registrera dig och påbörja din behandling redan idag!