Christine Arve

Hur vi på Joint Academy ökar patientsäkerheten med BankID

Uppdaterad: december 26, 2018

BankID används för att tala om att du är du

Tekniken har gått framåt snabbt det senaste decenniet. Vi kan beställa saker, deklarera, göra våra bankärenden och nu även söka vård på nätet. Förenklat kan man säga att de tillfällen då du legitimerar dig med en ID-handling eller skriver under på ett papper även är de tillfällen som du idag använder BankID på nätet.

Med andra ord är det för att säkerställa att det är du som sitter framför skärmen och vill uträtta ett ärende. Ditt BankID är personligt och det är bara den som har säkerhetskoden som kan använda det.

Varför ska jag använda BankID när jag loggar in på Joint Academy?

Att logga in med BankID är vår motsvarighet till att visa upp legitimation i receptionen innan ett besök på vårdcentralen eller sjukhuset. Det är en del i att skydda dina personuppgifter. Vi följer samma strikta riktlinjer som den traditionella vården och det gäller även för patientsäkerheten. Vi behöver veta att det är just dig vi har kontakt med och att det är du som tar emot den vård vi ger. Eftersom även frikort gäller är det också viktigt att vi är säkra på att vi har kontakt med rätt person.

Vad är BankID?

Man kan säga att det är en elektronisk ID-handling. Du kan jämföra det med körkort och ID-kort. Det är en personlig handling som du ska vara rädd om. Din säkerhetskod är personlig och det är bara du som ska kunna den. När du loggat ut från en tjänst, måste du legitimera dig även nästa gång som du vill använda tjänsten. Du kan likna det vid att du visar din legitimation vid ett inträde efter att du gått ut och vill återvända.
Skulle du misstänka att någon kan komma åt ditt BankID och har din säkerhetskod kan du spärra det dygnet runt hos banken.

Du kan läsa mer om BakID e-legitimation här. https://www.bankid.com
Misstänker du eller vet om att du har artros i knä eller höft kan du ladda ner appen Joint Academy här nedanför. Vi erbjuder en behandling som är godkänd av Socialstyrelsen.