Christine Arve

Joint Academy minskar symtom på artros med upp till 88%

Uppdaterad: januari 2, 2019

Kanske låter det som att det är för enkelt att träna bort artros med hjälp av några enkla övningar som tar några minuter om dagen, men det är faktiskt inte svårare än så!

Varför träning är rekommenderad behandling vid artros

Trots att många får bra resultat av att operera in en protes i den drabbade leden är inte detta rekommenderat som första steg vid artrosbehandling. Detta beror på att trots att vi är duktiga på den här typen av ingrepp i västvärlden idag så medför det ofrånkomliga risker såsom infektioner och blodproppar. Dessutom blir en opererad led aldrig lika bra som en naturlig led, så det kan tyckas logiskt att i första hand satsa på att förbättra de leder du redan har.

Detta kan du göra med hjälp av träning! En del tycker att detta låter konstigt eftersom artros ofta kallas för “utslitna leder” men egentligen är det helt logiskt: precis som dina muskler blir starkare när du tränar så blir också brosket bättre på att ta emot belastning när du tränar. Träning är rekommenderat som behandling vid artros av både Socialstyrelsen och internationell forskning.

Träning som artrosbehandling via Joint Academy

Joint Academy är världens första digitala program för artrosbehandling och är idag den vårdgivare i Sverige som behandlar flest artrospatienter per dag.

Behandlingen är baserad på forskning om artros och lång erfarenhet av både ortopeder och fysioterapeuter. Den senaste vetenskapliga studien som publicerades om behandlingen visade 88% förbättring av funktion och 46% minskning av smärta efter 30 veckor i programmet! När vi pratar med personer som gått igenom Joint Academy ser vi också att många blir helt kvitt sina besvär och återgår till ett aktivt liv – något som självklart gör oss mycket glada att se.

Vi har tidigare sammanfattat hur vi gjorde vår studie och vilka resultat vi kunde se i ett blogginlägg.

För att få diagnos av ortoped, kontinuerlig feedback från fysioterapeut och ett personligt behandlingsprogram kan du registrera dig för Joint Academy genom att klicka nedan.