Christine Arve

Påskgodis som är lite snällare mot dig (och din artros)

Uppdaterad: januari 2, 2019

Såhär i påsktider är det många av oss som köper med oss stora, färgglada påskägg i kartong från mataffären och fyller dem med vårt favoritgodis – något som självklart är gott och trevligt att göra någon gång om året men som kanske inte är det bästa (för hälsan eller för din artros) i längden.

Ha kakan och ät den också

Om du vill så har du möjlighet att få det bästa av två världar: undvik sockerfall på eftermiddagen genom att välja sötsaker som är lite snällare mot din kropp, både i längden och på kort sikt, samtidigt som du kan njuta av något sött. Dessutom kan du vara hemma och plocka och mysa lite med nära och kära och pyssla ihop hemmagjort godis tillsammans.

Färgglada påskägg

Om du har ingredienserna till de här enkla påskäggen så kan du ha färdigt godis om bara 15 minuter! Basen är havregryn, men tillsammans med bland annat kokosflingor, lönnsirap, hallon, mango och mörk choklad blir de magiska.

Citron- och mandelbollar

För dig som vill ha lite fräschare godis kan vi rekommendera de här bollarna som är gjorda av spännande smaker som baobab, dadlar, citron och bipollen. De är precis lika nyttiga som de är goda!

Superenkel lakritsfudge

Många av oss svenskar har en förkärlek för lakrits, så självklart ska även detta med i påskägget. Prova det här enkla receptet på lakritsfudge och du kommer aldrig köpa det i affären igen.

Hemmagjorda Twix

Inget påskägg är komplett utan choklad, men visste du att det går alldeles utmärkt att göra den hemma – utan socker? För dig som tycker om att baka är det här receptet ett superbra alternativ till chokladen i affären!

Aprikosstänger med choklad

Sväng ihop supergott godis med bara fem ingredienser: lime, solroskärnor, torkade aprikoser, riven kokos och mörk choklad. På nolltid har du ett godis du inte kan få nog av, och som du inte heller behöver sluta äta förrän du blir mätt.
För mer tips på hur du lättare lever ett mer hälsosamt liv kan du fortsätta följa vår blogg. Om du vill ha hjälp med att minska din höft- eller knäledsartros kan du istället registrera dig för Joint Academy, ett digitalt behandlingsprogram där du får diagnos av ortoped och kontinuerlig uppföljning med fysioterapeut.