Christine Arve

De bästa knepen för att behålla träningsmotivationen!

Uppdaterad: januari 11, 2019

Många slutar röra på sig när de drabbas av artros. Det här är dock inte bra för någon – både du och dina leder mår bättre av att träna och vara aktiv. Men det är inte alltid det har att göra med det fysiska när vi inte vill träna. Lika ofta handlar det om det om en mental tröskel vi måste komma över. Därför tänkte vi dela med oss av våra bästa tips för att hitta motivationen till träningen.

Ändra din mentala inställning – och dina aktiviteter

Många tänker på träning som ett straff och som ett sätt att bränna ett visst antal kalorier. Det gör att träningen lätt blir tråkig och ångestfylld. Om du får ångest av att springa kanske det är dags att prova en annan träningsform. Varför inte dansa eller styrketräna? Eller prova någon nyare träningsform som Soma Move eller TRX! Det viktiga är att du har kul och att det blir av.

Träna med vänner

Det här fyller två funktioner: dels blir det roligare, och dels är det svårare att ställa in (eftersom det inte bara är du som drabbas). Är tid en bristvara för dig är det här ett utmärkt sätt att slå två flugor i en smäll, träna och umgås.

Hitta något bra att lyssna på under tiden

Kanske är du den som gillar schlager, eller kanske föredrar du hårdrock. Oavsett kan du skapa eller hitta en spellista som passar dig och ditt träningspass. Eller varför inte ladda ned ett sommarprat eller en radiodokumentär och ta en långpromenad? Med musik eller ett intressant i öronen blir träningen roligare.

Genomgående för att lyckas är med andra ord att skapa lust att träna. Ibland tar det ett tag att hitta sin grej men fortsätt att testa dig fram. Genom att hålla din artros i schack kan du klara att göra de här sakerna som dessutom förstärker övningarnas positiva effekt på din smärta.

Kom också ihåg att träning och rehabilitering ska vara regelbunden för bästa resultat. Joint Academy gör det enkelt för dig att få in de fysiska övningarna som ingår i behandlingen i vardagen. Ladda ner appen här nedanför.