Christine Arve

Vill du äta som Jennifer Lopez?

Uppdaterad: januari 2, 2019

Det sägs att “du är vad du äter,” så vad ska vi då äta för att bli superstjärnor? Vi har tagit reda på vad popstjärnan Jennifer Lopez stoppar i sig för att hålla sig hälsosam. Och även om du kanske inte blir känd över en natt så kanske du kan bli inspirerad och motiverad att påbörja din egen resa mot ökad hälsa.

Vad Jennifer Lopez äter på en dag

Enligt People Magazine har Jennifer alltid med sig frukt och grönsaker med sig om hungern sätter in. Det hindrar henne från att falla tillbaka på alternativ såsom snabbmat eller godis. Hon betonar också vikten av att dricka vatten under dagen för att hålla sockersuget i schack.

Till frukost dricker hon en smoothie som är full av vitaminer. Hon blandar ihop olika bär med yoghurt och lite honung och är sedan redo för dagen. Det blir en lätt och nyttig måltid som innehåller hela “tallriksmodellen” i ett enda glas.

En typisk lunch kan vara en sallad med en bas av grönkål och ost som sedan smaksätts med citronsaft, olivolja och salt. Grönkålen innehåller både fibrer och protein vilket ökar mättnadskänslan, men även mängder av olika vitaminer och mineraler. Osten adderar mer protein och fett så att hon ska hålla sig mätt ännu längre.

Middagen består sedan av grillat kycklingbröst som serveras med brysselkål och ugnsbakad sötpotatis. Detta blir både nyttigt och mättande!
Jennifer verkar vara väldigt noga med att få i sig mat som både är nyttig och mättande. Alla måltider är sprängfyllda av vitaminer och fibrer, vilket är bra både för tarmen och kroppen i stort.

Tänk på dina egna mål innan du kopierar en kändisdiet

Vi vill dock påpeka att trots att det kan vara lockande att kopiera någon annans diet steg för steg för att då också kanske bli mer som dem så är diet något som är högst individuellt. Våra kroppar påverkas olika av olika livsmedel och vi har olika behov som behöver uppfyllas för att vi ska må bra.

Dina måltider bör alltid vara anpassade efter din ålder, ditt BMI, vikt, viktmål och din aktivitetsnivå. Dessutom måste du givetvis också ta hänsyn till om du är överkänslig mot något eller inte vill äta en viss typ av mat av andra skäl. Ta därför hjälp av en dietist om du vill lägga om din kosthållning.

För att få mer tips kring hälsa, kost och livsstil kan du fortsätta följa vår blogg eller ladda ner appen Joint Academy, ett personligt behandlingsprogram för höft- och knäartros.